Bærekraft

Vi i Mila Shop AS jobber stadig med å ta bærekraftige valg, og kan betrygge våre kunder med at vi har en god og trygg relasjon til vår leverandør av klær som igjen stiller strenge krav til sine leverandører.

Å tenke bærekraft er viktig for alle bedrifter uansett størrelse, også for Mila Shop AS – i den grad vi kan gjøre små endringer.

Siden vi startet opp bedriften i 2021, har vi allerede gjort noen tiltak for en grønnere levering av pakkene.

Her er de miljøvennlige tiltakene:
  • Miljøvennlige poser. Vi har nylig gått over til å levere alle våre ordrer i poser av 100% resirkulert plast.
Bring som leverandør. Bring har sterkt fokus på grønn levering, og i en måling gjort av Sustainable Brand Index gjort i 2023, havnet de på andreplass. Dette gjør dem til en av bransjens fremste innen bærekraft.

God og trygg leverandør av klær
Skjelland Group AS er vår leverandør av merkene MoveOn og Salto som vi selger i nettbutikken vår.

De stiller strenge krav og retningslinjer til deres leverandører og underleverandører som har måtte skrive under på en oppførselskodeks.

Denne innebærer blant annet totalforbud mot barnearbeid, tvunget arbeid, hvitvasking av penger og finansiere terrorisme, samt lovnad om å ivareta god dyrevelferd.

Produktene inneholder heller ikke farlige kjemikalier. Leverandørene forplikter seg til å overholde gjeldende miljølover og forskrifter i REACH-forordningen (felles kjemikalieregelverk i EU/EØS)

I avtalen er transparens og tillit en av hovedfaktorene, også med muligheten til jevnlig inspeksjon og kontroll av fabrikkene for å sikre at alle lover og regler blir ivaretatt i henhold til kodeksen.

Du kan lese mer om kravene på nettsiden til Skjelland Group AS.

Miljøvennlig impregnering
MoveOn, ett av Skjelland Groups egne merker, bruker også PFAS fri impregnering på flere av deres produkter.

Det vil si at det ikke er benyttet fluorkarboner i overflatebehandlingen av materialet, noe som er en mer miljøvennlig måte å impregnere plaggene på.